WWS-stieren bevestigen tijdens de december-draai!

Met een stijging van 58 punten TPI verstevigt Helix zijn koppositie en met 68 punten TPI is hij ver verwijderd van de nr. 2 in het Amerikaanse klassement. De stijging in TPI is te wijten aan zijn plus in melk, een verbetering in celgetal en een stijging voor PTAT. Een fokstier met 2869 TPI is ongekend hoog en laat slechts 20 jonge genomic-stieren voorgaan. Momenteel kalven heel wat vaarzen af in Nederland en België van deze topvererver. Het zijn jeugdige, harde vaarzen met een enorme wil om veel melk te produceren.

Met net geen 3000 ponden melk in zijn vererving komt Rocketfire aardig in de buurt van zijn vader Josuper. Deze stier komt in de nieuwe catalogus en zal door zijn complete vererving  menig veehouder interesseren. Hij is robotgeschikt, heeft een vlotte melksnelheid en kan op pinken gebruikt worden. Met een DWP$ van ruim boven de 1000 behoort hij in dit segment tot de toppers. Zijn duurzaamheid wordt nog extra onderstreept door een ongekend hoge PL van 8,1. De iets krommere beenvererving en de wat afwijkende bloedvoering van moedersvader scheppen extra kansen in gebruik.

S-S-I Rockerfir 5033 8223

Op de tiende plaats treffen we ‘good old Duke’ die met extra betrouwbaarheid nog verder doorstijgt voor melk, benen en uiers. Hij wordt op de voet gevolgd door de ‘impactstier Frazzleddie zijn extreme score voor celgetal nog verder aanscherpt en de totaalscore voor uier nog ziet stijgen. Een stier die index na index blijft doorstijgen is Millington en daardoor prima stand houdt tussen de nieuwkomers. Deze stier staat garant voor functionaliteit en rendement. Ook Phantom, Accelrenown en King Royal bevestigen hun fokstierstatus. Jaguar kreeg nu extra dochters in zijn index en strandt op 2601 TPI met mooie gehalten. Deze stier komt niet in de cataloog maar is wel beter beschikbaar dan voorheen. De Spring-zoon, Haroldo, uit de Cookiecutter Mom Halo-familie, maakt eveneens de overstap naar de fokstieren. Zijn cijfers blijven mooi op peil en zorgen voor tevreden klanten.

Midas Touch Haroldo 824

Versterking in het genomics-aanbod
De stiervader Solution komt nu vlotter beschikbaar, zij het enkel in gesext. Met een DWP$ van 1276 in combinatie met 2818 TPI zit deze stier gunstig voor zijn prijs/kwaliteit verhouding. Excalibur komt van het bekende fokbedrijf Sandy-Valley en heeft een compleet plaatje. Deze King Royal-zoon scoort hoog in de gehalten, prachtig exterieur en positieve gezondheidskenmerken. Bovendien zijn de dochters robotgeschikt. De derde stier die het genomic-aanbod komt vervoegen is Big Dollars. Met een torenhoge score van 1315 DWP$ zal deze Frazzled-zoon functionele, hardwerkende dochters geven die tevens hoge levensproducties garanderen.

Reflector nummer 1 NVI
Niet alleen op Amerikaanse basis maar ook in verschillende andere landen stoten de WWS-stieren door naar de top, waaronder hier bij ons in Nederland-Vlaanderen. Reflector stijgt 28 punten NVI en ruilt daarmee van plaats 2 in augustus naar plaats 1 in december met 377 punten NVI. Hij blinkt vooral uit in levensduurdagen, nl 997 met 114 exterieur. Deze stier blijft immens populair en is dan ook met afstand de meest verkochte stier bij WWS B-NL.

16/12/19