Een goed saldo draaien begint bij sterke koeien en hoge levensproducties. Missers kunnen melkveehouders zich niet permitteren. Met WMS fokt u zo’n veestapel met  profit!

 

Fokkerij uitbesteden aan WMS

Fokkerij legt het fundament in uw veestapel en zorgt dus voor uw inkomen. Maar weet u welke kenmerken van belang zijn om uw beste koe te fokken? Hoe de actuele stierenkaart eruit ziet? Welke stier het beste op uw koe past? Op welke manier u inteelt kunt vermijden? Steeds meer veehouders besteden de fokkerij uit. Daarmee verbeteren ze hun veestapel én besparen ze kostbare tijd. Laat WMS ook uw fokkerij verzorgen.

Waarom WMS?

Het WMS paringsprogramma is het meest gebruikte paringssysteem wereldwijd. In meer dan 50 landen worden jaarlijks 7 miljoen Holstein en Jersey pinken en koeien dankzij WMS voorzien van het beste stieradvies. Het programma is het enige paringsprogramma dat de combinatie koe en stier voor 100% maakt op basis van de lineaire gegevens. WMS corrigeert dieren op de 17 onderbalk kenmerken die van invloed zijn op de levensproductie van uw koeien. Bovendien wordt er altijd gezocht naar de balans tussen kracht en melktype, zodat dieren het niet alleen veel melk produceren maar dit ook lang vol kunnen houden.

Inteelt: erfelijke gebreken en haplotypes

Inteelt is één van de grootste verborgen kostenposten op uw bedrijf. WMS houdt hier rekening mee door maar liefst vier beschikbare generaties terug te kijken. Daarmee voorkomt WMS erfelijke gebreken én neemt het ook nog eens alle haplotypes mee.

Vraag naar de mogelijkheden voor uw bedrijf bij uw WWS fokkerijadviseur of neem voor Nederland contact op met Rienk Jonkers (06 12984083) en voor België met Eddy Tierens (0477 239882).

 

Het WMS: het genetische ondernemingsplan voor uw bedrijf!

Klik hieronder op de rapportages om deze te downloaden:

Arno van Spijker(2 MB)

Showroom en proefstal met WMS gepaarde koeien.

Kurt en Veerle Boelens(4 MB)

"Méér economisch en rendabel produceren, zonder luxe, luidt de boodschap!"

Ids Postma(2 MB)

"Veel melk en mooi om mee te werken"
"Ze zien alle koeien niet alleen de vaarzen"

Corné van Holland(2 MB)

"Ik heb het meeste vertrouwen in de WWS-stieren. En dan met name in de kwaliteit in de breedte"

Ronnie Oostvogels(2 MB)

"Ik zie graag mooie koeien die goed uit de voeten kunnen. Daarom kan je wel zeggen dat ik een Mogul-fan ben"

Kees de Groot(712 KB)

"Met WWS meer breedte en capaciteit in de koeien voor langere levensduur"

Goethals(414 KB)

WWS-Stieren presteren naar volle tevredenheid op het bedrijf van de familie Goethals-Timmerman te Lembeke!

Henri Timmerman(390 KB)

"In 4,5 jaar tijd 2 punten meer algemeen voorkomen"