WWS schittert op de Vlaamse Koeparade !

WWS-nakomelingen slepen 2 van de 4 kampioenschappen binnen tijdens de Vlaamse Koeparade in Roeselare afgelopen weekend. Bij de gekalfde vaarzen werd Maxima Hilltop Holsteins van Filip Maelfait uit Hulste overtuigend kampioen. Deze Atwood-dochter was bij uitstek de meest complete vaars.

Bij de koeien veroverde de rode keuringscoryfee Annelies 8 (v. Ladd-P), in eigendom van Regina De Smedt uit Idegem, het kampioenschap. Zij vertoefde in excellente keuringsconditie waardoor ze ook dagkampioene bij het roodbont werd en als klap op de vuurpijl ook nog de titel van algemeen kampioen werd toebedeeld.

Aan beide eigenaars van harte proficiat namens het WWS-team !

Ook op de Agro-Expo Dairy Sale werd de WWS-genetica gesmaakt en behaalden de lotnummers met WWS-pedigrees de hoogste prijzen. Voor Miley Cyrus ET, een Flagship-dochter, aangeboden door fokbedrijf Lahousse uit Elverdinge, werd 3000 euro neergeteld. Deze supersterke en brede vaars is voorzien van een topuier en produceert 38 kg melk met méér dan 6% vet en bijna 3,6% eiwit. Uit een halfzus van deze koe met vader Big Bubba, werden vrouwelijke embryo’s verkocht van Peak Tropic.

Annelies 8 (v. Ladd-P)

29/01/20