WWS breekt records met torenhoge indexstier!

Met ongeziene cijfers in de holsteinfokkerij claimt de stier Lionel de nr 1 plaats in de officiële TPI-lijst van de fokstieren. Met bijna 3400 ponden melk, 253 ponden vet en eiwit, 1255 NM$, 1326 DWP$ en 3172 TPI doorbreekt hij alle niveaus. Geen enkele genomic stier kan tippen aan deze extreme fokwaarden. De hoge productiecijfers kunnen toegeschreven worden aan de opeenvolgende melkstieren in Lionel’s pedigree. Met achtereenvolgens Frazzled, Montross en Supersire zitten deze kenmerken sterk verankerd in zijn genen. Aandachtspunten bij het gebruik van deze stier zijn, niet verwonderlijk, de wat ruimere uierdiepte en de mastitisgevoeligheid. Wie deze aparte stier wil inzetten de komende tijd zal wel geduld moeten hebben want de beschikbaarheid is zeer beperkt! Naast deze uitzonderlijke nr 1. stier, is ook de volledige top 4 WWS gekleurd.

Lionel Dochter

Plaats 2 in de TPI-ranking blijft behouden door outcrosstier Renegade die doorstijgt met bijkomende dochters. Dit is uiteraard ook goed nieuws voor zijn vele zonen. Renegade maakt ook vele gebruikers blij met zijn prachtige (meestal) gitzwarte kalveren en pinken op de Belgische en Nederlandse bedrijven. Het zijn fraaie, lange, pinken met een correct kruis en neutrale beenstand. Helix-zoon Alphabet houdt ook goed stand binnen de top 4 TPI en komt ook beter beschikbaar. Een nieuwe fokstier die opduikt op basis van zijn dochterinformatie is Harlow. De Achiever-zoon  uit een Silver moeder krijgt een plaats in de nieuwe cataloog. Hij zorgt voor een aangename verfrissing qua bloedvoering tussen het Frazzled geweld met Lionel, Tahiti, en Big Al .De top-exterieurstier King Doc komt nu beter beschikbaar en Luster-P eist zijn plaats terug op in de cataloog. Ronald, Tropic, Reeve-red en Crown-red schuiven door van de genomics naar de fokstieren en maken plaats voor de nieuwkomers.

Renegade dochter

Met Amen-PP(v. Luster-P) en Aladdin-P (v. Parfect) en Bedrock-PP (v. Limelight-P)wordt het hoornloze segment grondig uitgebreid. De eerste 2 stieren komen uit dezelfde moeder, nl een Drastic-P-dochter uit een Jedi. Met Amen-P en Bedrock-PP krijgt het hoornoze aanbod een serieuze injectie qua melkaanleg. De stier Harissenna (v. Maximus) was al beschikbaar en komt nu ook in de cataloog. Verder wordt de lijst van de nieuwelingen vervolledigd door Hypnotic, een complete Moonshiner-zoon (v. Tahiti) uit een Renegade moeder.Voor roodbont brengt Resonate-red soelaas. Deze outcross-vererver zal functionele dieren fokken. De populaire Renegade-zoon Taos maakt zijn rol als stiervader waar. Met Ulysses voegen we een vroege Taos-zoon toe aan ons aanbod.

Luster dochter

Meer nieuws