Wisseling aan de top bij World Wide Sires ltd

Na 35 jaar bij WWS, waarvan 21 jaar als CEO, heeft John Schouten beslist om vanaf juli e.k. samen met zijn gezin te gaan genieten van zijn welverdiende pensioen. De komende tijd blijft hij uiteraard beschikbaar om het nieuwe management bij te staan en een vlotte transitie te bewerkstelligen. De taken van John worden verdeeld over het nieuwe management. Zij rapporteren op hun beurt aan Todd Kranz, directievoorzitter WWS en CDO bij Select Sires.

John Schouten is wereldwijd gekend in de KI-branche en wordt aanzien als een ‘echte leider’. ‘Zorg voor onze klanten, zorg voor elkaar en blijf steeds gefocust!’ Dit was het mantra van John toen hij in 2001 de CEO-rol overnam van de WWS-oprichter Bill Clark. Heden ten dage geldt dit mantra meer dan ooit, zeker in het laatste 1,5 jaar, dat gedomineerd werd door Corona. Onder zijn leiderschap is WWS meer dan 500 procent gegroeid en wordt er naar meer dan 100 landen wereldwijd geëxporteerd. John’s passie voor de melkveehouderij, zijn enorme arbeidsethos en zijn oprechte empathie voor mensen waren de krachten die richting gaven aan zijn visie voor het bedrijf dat uitgegroeid is tot de wereldwijde rundveegeneticagigant van vandaag.

Met zijn Nederlandse roots en door jarenlang actief te zijn als ADM in Nederland en België, heeft John een speciale band met de Lage Landen. Veel veehouders-klanten herinneren hem als een aangename gesprekspartner tijdens zijn talrijke bedrijfsbezoeken. Zijn levensmissie is om veehouders voorop te stellen en dat je beloftes altijd moet nakomen. John houdt van innovatie en heeft samen met zijn team grenzen weten te verleggen en nieuwe technologieën geïmplementeerd waarbij hij tegelijkertijd heeft vastgehouden aan zijn belofte van een familiale bedrijfscultuur. John is in staat om complexe problemen te vereenvoudigen en heeft het vermogen om mensen te verenigen.

25/05/21