Stiervader Renegade drukt zijn stempel!

Persistente dieren

Met zijn vierde fokstierindex verhoogt Renegade zelf zijn productiefokwaarde nog met 140 ponden melk. Dit wijst op de goede persistentie van zijn dochters. Veehouders die dochters aan de melk hebben, bevestigen dit verhaal en zijn uitermate tevreden. Ook zijn er in de U.S. ook al tweedekalfs dieren aan de melk die goed doorstijgen. De meeste Renegade zonen kunnen dan ook aardig profiteren van deze positieve trend. Stieren zoals Capone, Taos, Heart en Mellencamp behoren ondertussen bij de fokstieren en laten allemaal een plus optekenen voor verschillende kenmerken. De sterkste stijger is Capone met direct 230 dochters in zijn productie-index, stijgt mรฉรฉr dan 350 ponden melk. Met 895 punten DWP$ scoort deze stier goed voor de meeste gezondheidskenmerken. Ook op totaal exterieur en voor melksnelheid zien we een positieve trend. Deze stier heeft een mooi uitgebalanceerd exterieurplaatje, nl iets krommere benen, neutrale achterspeenplaatsing en langere spenen. Met dit complete profiel is Capone een stier die op vele dieren past.

Captivating had in april al enkele fokstierdochters in de US en heeft ondertussen ook in Nederland en Belgiรซ nakomelingen aan de melk. De dochters waren al een opvallende verschijning als pink door hun melktypische uitstraling. Bij de gekalde zien we vast aangehechte, ondiepe uiers. Voor de wat meer exterieur georiรซnteerde fokkers blijft Captivating een betrouwbare keuze.

Top TPI

Na nummer 2 Lionel en nummer 3 Parfect, komt nu Gameday op de vierde plaats binnen in de top 5 TPI. Gameday zelf is dood, maar laat wel een mooie groep zonen na.  Ook deze zonen maken dankbaar gebruik van de stijging van hun vader. Verder bevestigen een reeks betrouwbare fokstieren zoals : Barclay, Sertoli, Conway, Alphabet en Luster-P en blijven in de top 50 TPI.

Interessante aanvulling bij de genomicstieren

Een eerste toevoeging is de stier Decree met een iets andere pedigree, aAa code 516, hoge TPI, 1309 DWP$, laag celgetal, pinkenstier en een plus voor DPR, biedt deze stier tal van mogelijkheden. Figaro is van een ander caliber en komt uit het next gen programma, waar hij volop kansen heeft gekregen als stiervader. Met zijn zeer compleet verervingspatroon treedt hij in de voetsporen van zijn vader Parfect. Opvallend is de hoge score voor beenwerk in combinatie met kreupelheid. Hij heeft alle kenmerken voor een goede robotgeschiktheid. Voor roodbont is Havefun-red een mooie aanvulling. Deze Ranger-red zoon uit de MOM Halo familie is een degelijke stier zonder weinig franjes. Hanx-P komt in de nieuwe catalogus als vervanger van Hulu RC. Hij is tevens de halfbroer en komt uit de bekende Luster-P dochter Hanan van het fokbedrijf Siemers. Hypnotic komt beter beschikbaar zodat hij nu terug opgenomen wordt in de cataloog. Deze Moonshiner zoon blijft een complete melkstier met 1100 DWP$. Een tweede aanvulling voor het groeiende hoornloze segment is Ison-P. Hij combineert hoge gehalten  met 130 ponden vet en eiwit en biedt een oplossing om nauwe speenplaatsingen te corrigeren. Volledig nieuw in het aanbod is Racetrack, als zoon van Sensational (v. Revelation) uit een vroege Taos moeder. Deze stier heeft een modern profiel waar veel veehouders naar vragen, nl middelgrote dieren met voldoende frame en gewenste uierkenmerken. Daarenboven scoort deze pinkenstier 1150 DWP$ en een positieve dochtervruchtbaarheid. Pazzle (v. Rozline) stamt ook af uit de bekende Lambda Paris en zal vooral balans in het frame vererven. Met Tannis voegen we nog een extra Taos-zoon toe aan het gamma met langs moederskant een ietsje andere pedigree. Hij komt uit de bekende Colby Taya familie en vertoont geen gebreken. Hij zal functionele, winstgevende dieren brengen.

Voor de Jersey liefhebbers komt er verversing in naam van de stier Jake. Deze Navidad zoon uit een Disco moeder scoort niet minder dan 899 punten DWP$ met 104 voor mastitis.

Extra toevoeging

Naast het ruime aanbod in de catalogus heeft WWS nog tal van stieren in de aanbieding. Twee nieuwe stieren, namelijk Mayhem en Ryker komen binnen enkele weken onze richting uit. Mayhem is een rasechte melkstier die niet minder dan 2628 ponden melk vererft. Deze hoge melkaanleg komt zowel van vader Mashak als grootvader Lionel. Ook de stier Ryker brengt een mooie melkplas met 1686 ponden gecombineerd met positieve gehalten. De dochters zijn uitermate robotgeschikt.

Renegade dochtergroep

Meer nieuws