Samenvatting indexdraai

Renegade, de voormalig door ‘Holstein International’ uitgeroepen Outcross-stier van het jaar heeft een geweldige draai achter de rug en is de ideale stier om te combineren met Mogul bloedlijnen. S-S-I PR Renegade combineert melk met dikke gehalten (+1041 lbs. melk, +0.08% eiwit en +0.17% vet), een uitstekende vruchtbaarheid (+1,2 DPR), met een prachtige onderbalk en is daardoor de geschikte stier voor veel koeien. Voormalig nummer 1 TPI AOT Silver Helix levert met Alphabet de nummer 5 van de Amerikaanse TPI lijst. Alphabet is als jonge stier al veelvuldig verkocht en stijgt op basis van TPI en productie nu er dochters aan de melk zijn.

Renegade dochter
Renegade dochter

Opvallend aan de Renegade-dochters zijn de beste benen en het mooie melktype. In de nieuwe catalogus, die rond de feestdagen op de deurmat valt, staan een aantal interessante Renegade zonen.

Met Taos, Ricochet, Conway, Mellencamp en Parfect zijn er een aantal erg fraaie Renegade-zonen. Een opvallende kwaliteit van deze stieren is de positieve fokwaarden voor speenlengte (langer). Daarnaast zijn de gehalten positief en scoren goed op de gezondheidskenmerken. Parfect is in het rijtje Renegade-zonen het meest exclusief. Parfect is een Renegade uit Siemers LMDA Paris 27856 EX-91 en combineert 2990 GTPI, 2.35 PTAT en +0.5 DPR. De uierscore van Parfect is met 2.29 UDC en 4.26 achteruierbreedte erg indrukwekkend.

Moeder Parsly; Siemers LMDA Paris
Moeder Parsly; Siemers LMDA Paris

Met Encourager hebben we een bijzondere stier in handen. Encourager is een Biggelo uit een Slamdunk met 2925 GTPI, 772 DWP$, 1.91 PTAT, 2.00 Uier en aAa code 516! Een stier met een aAa code waar veel vraag naar is en daarnaast een hoge genetische aanleg voor productie, gezondheid en levensduur. Wanneer we inzoomen op de onderbalk van Encourager zijn de korte spenen een aandachtspunt.

Voor melkveehouders die op zoek zijn naar hoornloosheid is Halo-PP de ideale stier. Deze Limelight P-zoon scoort 2713 GTPI, 1.87 PTAT, 2.18 Uier en positieve gehalten (+0.13% vet en +0.09% eiwit). Halo-PP geeft goede kruizen met voldoende breedte en krommere benen. Met 2.79 SCS en 107 Z-Mastitis is Halo-PP tevens een echter uiergezondheidsspecialist.

Meer nieuws