Diversiteit kenmerkt de decemberindexen!

Diversiteit

De nieuwe decemberindexen hebben voor WWS weer veel hoogtepunten opgeleverd. Een aantal jonge stieren zijn nu fokstier geworden en er zijn veel goede nieuwkomers. Zowel bij de genomicstieren als bij de fokstieren zijn er veel verschillende vaders. Dit zorgt voor veel diversiteit in ons aanbod!

Nieuwe fokstieren

Hoogste nieuwkomer in de dochtergeteste top 100 TPI is Trooper met 3063 TPI. Deze Renegade zoon beschikt over een gebalanceerd profiel waarbij de vele ponden vet en eiwit als ook de dochtervruchtbaarheid opvallen. Andere Renegade zoon alsmede Renegade zelf weten ook hun niveau goed vast te houden en bevestigen ons vertrouwen in deze stier.

Met Perpetual zien we een Lionelzoon doorschuiven naar de fokstieren. Op basis van zijn eerste dochters verhoogt hij indexen ligt en komt hij uit op een 1335 DWP$. Wat opvalt is zijn hoge melkvererving met daarbij de positieve gehalten. Hiermee komt hij uit op 207 ponden vet en eiwit.  Ook blinkt hij uit in uiergezondheid, zo scoort hij voor de Zoรซtis Mastitis index 104 en 2.59 voor zijn celgetal.

Wat betreft de diversiteit hebben we met Payload en Charleston nog twee mooie toevoegingen bij onze fokstieren. Payload is een Eisaku zoon die zich laat kenmerken door een mooie productie met daarbij een exterieur wat goed past op verschillende bloedlijnen. Met Charleston komt er naast Captivating nog een tweede Riveting zoon in de catalogus. Charleston scoort zeer goed op de Wellness kenmerken. Daarbij scoort hij met 1.82 punten voor zijn exterieur ook ruim boven gemiddeld. Ook moet zijn royale melkplas niet vergeten worden met 1623 ponden melk.

Voor de roodbonte geรถrienteerde veehouders is er ook een mooie aanvulling op stieren als Crown-Red en Rager-Red. Met Boeing-P-Red komt er een hoornloze roodbonte fokstier beschikbaar. Boeing-P-Red is een mooi alternatief qua bloedvoering met Webster-P als vader en Jedi als grootvader. Deze stier heeft een mooie melkproductie met hoge gehalten en is ook robotgeschikt. Ook heeft hij goede gezondheidseigenschappen waarbij hij uitblinkt in uiergezondheid. Ook beschikt hij over de veel gevraagde aAa 516 code.

Een stier als Crusher beschikt nog niet over voldoende dochters. Deze Calvary zoon is wel het benoemen waard. Met een robotgeschikte speenplaatsing en speenlengte en een positieve melksnelheid zal hij voor veel veehouders een optie zijn. Daarbij heeft hij zeer hoge gehalten met een plus voor de melk. Hij scoort hoog op meerdere indexen en we kijken dan ook uit naar zijn cijfers in april.

Vele nieuwe aanwinsten bij de genomicstieren

Ook bij de jonge stieren verwelkomen we een heel aantal nieuwe stieren van een indrukwekkend niveau. Om te beginnen met Tentastic. Deze Holysmokes zoon uit een Taos beschikt over 1025 DWP$ met ook nog eens 3125 TPI. Deze hoge cijfers haalt hij uit zijn zeer complete profiel. De indrukwekkende productievererving met 1495 pond melk, 0.16% vet en 0.09% eiwit valt meteen op. Daarbij combineert hij dit met een zeer hoge exterieurscore, namelijk 2.47 PTAT. Zijn uiergezondheid is ook zeer goed te noemen met 2.82 celgetal. Daarbij is hij geschikt voor pinken.

Met Endear(v. Monteverdi) komt er een stier beschikbaar die beschikt over zeer goede gezondheidskenmerken, waarbij zijn uiergezondheid op valt met 2.51 celgetal. Dit zorgt voor zijn torenhoge DWP$ index waar hij maar liefst 1403 punten voor scoort. Ook is zijn TPI niveau het benoemen waard met 3138 TPI. Met 1112 melk en 195 ponden vet en eiwit heeft hij ook een super productie. Met zijn wat andere bloedvoering en aAa 546 is het voor veel veehouders een zeer interessante optie.

De volgende stier die zeer hoog scoort op TPI is Pace. Deze Conway zoon uit de Paris familie scoort zelfs 3147 TPI. Deze gehalten specialist scoort extreem hoog voor vet en eiwit, 0.34% vet en 0.16% eiwit. Daarmee komt hij bijna aan de 190 ponden vet en eiwit. Daarbij is een goede bevruchter met +1.0 scr.

Elon zoon Recharge is ook een welkome toevoeging in onze catalogus. Met Elon als vader beschikt Recharge over een net even wat andere afstamming. Deze stier beschikt over 1051 DWP$. Het is een uitstekende productie stier met veel melk en hoge gehalten. Aangezien het een RobotPro stier is, is het ook voor de robotbedrijven een zeer geschikte keus.

Uit Sandy-Valley Escanaba EX-91 hadden we al Esquire(v. Taos) beschikbaar. Hij krijgt nu versterking van zijn half-broer Escape(v. Parfect). Deze royale melkstier houd zijn gehalten positief en net als Esquire scoort hij royaal voor zijn exterieur. Daarmee komt hij uit op bijna 3000 TPI.

Ook bij roodbont genomics kunnen we een aantal nieuwe stieren verwelkomen. Deze zullen een mooie toevoeging zijn voor de bedrijven die graag roodbont gebruiken.

McLovin-Red is een mooie opvolger van zijn vader McDonald-P-Red. McLovin-Red scoort 2865 TPI, ook voegt hij hoge gehalten toe met daarbij een mooie plus in de melk. Met 2.06 PTAT is het ook voor het exterieur segment een zekere keus.

De tweede nieuwe rode stier is Irich-Red. Deze Ranger zoon beschikt over een royale melkplas en een goed eiwit waarbij hij neutraal voor vet blijft. Irich-Red blinkt uit in gezondheidseigenschappen en vruchtbaarheid. Ook is zijn exterieur zeer behoorlijk met 1.49 voor uier en 1.37 voor benen.

Meer nieuws