April Indexdraai WWS

Gezien de weersomstandigheden begin april voelt het voorjaar nog ver weg. Maar tussen de winterse omstandigheden is de traditionele ‘voorjaarsdraai’ van april weer een feit. Een interessante draai waarin de stieren van WWS over het algemeen zeer stabiel zijn gebleven. In de top 20 van de Amerikaanse TPI lijst zijn maar liefst 8 stieren van WWS te vinden. AOT Silver Helix staat op een mooie 4e plaats en combineert 2884 TPI met 1781lbs melk met +0.03% eiwit en +0.18% vet en scoort uitstekend voor voerefficiëntie. Ons paradepaardje King Doc is uniek in de top van de TPI lijst.

Als enige stier combineert King Doc een hoge TPI score (2836) met een hoge score voor totaal exterieur van 3.40 PTAT. Vanwege de enorme wereldwijde belangstelling is King Doc helaas zeer beperkt beschikbaar. Gelukkig hebben wij King Doc-zoon Siemers Doc Handsome met 3.35 PTAT in onze catalogus. Daarnaast is uit dezelfde familie Siemers Hanans te verkrijgen. Hanans is qua kwaliteiten erg bijzonder. Deze Excalibur-zoon uit een King Doc moeder combineert 3.85 PTAT met 2899 TPI en 517 DWP$.

Moeder Heart: WELCOME-TEL FRZZLD HEART-ET VG-85

Indrukwekkend is de beste omschrijving van de dochters van Millington. Deze Miles-zoon staat al een geruime tijd in onze catalogus en komt regelmatig terug in de WMS adviezen. Op basis van een toenemend aantal dochters stijgt Millington door. Vanuit het veld horen wij ook erg positieve verhalen over de Millingtons. Tijdens de vorige indexdraai maakte Millington-zoon Totem al indruk.De door ‘Holstein International uitgeroepen’ Outcross-stier van het jaar Totem vererft een compleet plaatje en heeft geen minpunten. Totem is een ‘vroege’ Millington-zoon uit het fokprogramma van Select Sires. WWS staat bekend om haar stabiliteit in het aanbod van fokstieren. All Star is daar een mooi voorbeeld van. Deze Penley-zoon is wederom gestegen voor melk en voerefficiëntie. Daarnaast is All Star een echter uiergezondheid specialist met 2.56 SCS en 109 voor Z-Mastitis!

Millington dochter: S-S-I Millington 10398-11588

Koeien die slecht drachtig willen worden is een ergernis en daarnaast is vruchtbaarheid met 30% de hoofreden voor afvoer van melkvee. Bij de jonge stieren zijn er met Captivating, Parsly, Heart en Knock Out een aantal interessante stieren beschikbaar gekomen. Deze stieren scoren positief voor de fokwaarde DPR. Parsly is Town-zoon uit Siemers Delta Paris EX-91 en combineert 879 DWP$, 2950 GTPI met 1.73 PTAT. Riveting zoon Captivating is evenals Parsly een interessante toevoeging aan het pakket stieren van WWS. Captivating is al kort beschikbaar geweest in Nederland en Belgie, maar is nu goed beschikbaar. Deze Riveting-zoon uit een Hotline scoort 810 DWP$, 2945 GTPI met een hoge score voor totaal exterieur (2.04 PTAT). Binnen het roodbonte pakket is Rompen-red een echte melkvererver (+1369 lbs. Melk) en past daardoor op veel roodbonte koeien die ondersteuning dienen te hebben voor melkaanleg. Daarnaast scoort Rompen-red hoog voor exterieur met een score van 2.66 PTAT. Rompen-red is vanwege zijn populariteit beperkt beschikbaar. Trumpet en McDonald zijn nieuwkomers bij roodbont waarbij de DWP$ score van 980 van Trumpet erg opvallend is. Trumpet combineert deze hoge score voor DWP$ met goede gehalten en een positieve score voor DPR.

Overgrootmoeder Parsly: Siemers Denver Paris EX-91

15/04/21