Afscheid van Supersire

In de stallen van Select Sires is afscheid genomen van de 11-jarige Seagull-Bay Supersire. De Robust-zoon van Ammon Peachy Shauna (Planet-dochter uit de Rudy Missy-familie) kende overal ter wereld fans. De meeste dochters lopen uiteraard in de VS, nl 46.786. In Nederland en Vlaanderen om en bij de 1200. De foktechnische impact van deze topverever gaat verder via zijn zoons Josuper en Supershot.

Veel groter is de impact via vrouwelijke lijn. Eén van zijn bekendste dochters is S-S-I Supersire Miri. Deze koe is maximaal benut en heeft een resem aan zonen in de KI gebracht, waaronder Jedi, Flagship, Biggie en Miller-P. Als moedersvader vinden we Supersire ook terug in de pedigree van o.a. Helix, Griff en Duke.

Supersire bracht echte no-nonsense koeien, m.a.w. noeste werkers in de melkstal, zonder overbodig exterieur. Functionele dieren die beter worden met de leeftijd. Nu nog blijft de vraag naar sperma op basis van klanttevredenheid. Er is nog een beperkte voorraad beschikbaar. Er werden wereldwijd 1.267.000 rieten sperma van hem verkocht, waarvan 245.000 dosissen gesekst. Hiermee is Supersire de all-time bestseller in gesekst sperma bij WWS.

Meer nieuws