WWS heeft een goede en stabiele december draai.

Mogul-zoon Reflector scoort op basis van Nederlandse dochters erg sterk (307 NVI) en behaald een tweede plaats op de NVI-lijst. Reflector geeft sterke koeien met openheid, goede benen en uitmuntende uiers. De speenplaatsing van de Reflector dochters is ideaal voor de robot. Wat verder opvalt aan de NVI-lijst is de vijfde plaats. Daar staat namelijk ‘good old’ Bookem. Zijn dochters presteren uitstekend en de negenjarige Bookem is niet weg te slaan uit de NVI top 5. Bookem past ideaal op koeien en pinken met te rechte benen en combineert een goede productie met een hoge uiergezondheid. Naast de goede prestaties van Bookem en Reflector is het ook opvallend dat er in de top 20 NVI maar liefst 15 stieren een WWS-stier als vader hebben.

Op de NVI Interbull lijst vinden we met MYSTIC (1), ROOKIE (2) en MAYFLOWER (4) drie stieren van WWS in de top 5.

WWS heeft geweldige roodbonte stieren in het pakket. WWS beschikt over de enige roodbonte fokstieren wereldwijd over de >2500 TPI, beide met ruim 1200lb melk én positieve gehalten. Daarnaast zijn ze beide outcross en komen ze niet uit de Apple familie. We hebben het over Rager-red en Pat-red! Naast deze twee fokstieren komen er met Crown-red en Reeve-red twee nieuwe roodbonte toppers in de catalogus.

Op de TPI lijst vinden we op plek 5 Montross-zoon Duke. Een groep fokkerijspecialisten van WWS heeft in oktober dochters bekeken van Duke op diverse Amerikaanse melkveebedrijven. Duke liet een zeer sterke indruk achter. De dochters van deze melkstier (2561 lbs. melk) zijn sterk, diep geribt en voorzien van prima uiers. De Duke-dochters kunnen de productie goed aan en vertonen de ideale combinatie tussen melktype en kracht. Duke is de enige stier met 200 lbs. vet en eiwit!

Een stier die ook aandacht verdiend is Millington. Deze Miles zoon komt uit excellente Shamrock-dochter van De-Su Holsteins. Millington stijgt draai na draai. Hij combineert een mooie plas melk (1324 lbs.) met hoog vet (+0,21%). Daarnaast heeft Millington een mooie onderbalk waarbij met name de hellende kruisvorm opvalt.

14/12/18