Vijf generaties beschikbaar bij World Wide Sires!

De snelheid in de fokkerij is de laatste jaren ongekend. Stieren komen en verdwijnen in rap tempo, vaak omdat er alweer een betere (lees hogere) opvolger staat te wachten. Ook bij WWS zien wij de vraag naar genomic stieren sterk stijgen. Om hierbij aan de vraag te voldoen dienen we voldoende fris bloed aan te bieden. Stieren zonder dochters worden louter nog ingezet als stiervader. Dit maakt het volgende allemaal maar specialer. World Wide Sires kan u melden dat het maar liefst vijf generaties stieren beschikbaar heeft. Vijf generaties!

Stier Planet

Stier Planet

Op dit moment is World Wide Sires de enige KI wereldwijd die dit kan zeggen.

Met King Royal, Kingboy, McCutchen, Bookem én Planet heeft WWS 5 stieren beschikbaar met elk zijn unieke kwaliteiten.

Planet heeft inmiddels wereldwijd ruim 68.000 dochters aan de melk. In zijn geboorteland Amerika staat deze 13-jarige stier inmiddels nog op 2081 TPI. In Nederland doet hij het ook nog steeds zeer verdienstelijk met een totaalindex van 153 NVI, 1454 kg melk en zeer goede gezondheidskenmerken waarbij met name zijn levensduur opvalt met 650 dagen. Planet zijn bekendste zoon in Nederland is de voormalig Nr.1 NVI stier.

Bookem is eigenlijk de verbeterde versie van zijn vader Planet. Zeer goede gezondheidskenmerken, een grote melkplas en zeer goed exterieur (totaal. 110). Ook als stiervader heeft Bookem gezorgd voor meerdere lijstaanvoerders, o.a. in Duitsland en Nederland. Een zoon die zeker de gezondheidskenmerken en de melkplas van Bookem heeft overgenomen is De-Su Bkm McCutchen 1174.

Met McCutchen hebben wij een top exterieur stier op de kaart staan. In Nederland brengen zijn ruim 40 dochters hem naar 111 totaal exterieur met maar liefst 115 uiers. Ook in Amerika staat hij nog steeds voor exterieur torenhoog met +3.23 PTAT. McCutchen is een stier waar wij nog veel gaan horen uit het showcircuit. Maar ook in de melkstallen weten zijn dochters hun eigenaren zeer tevreden te stellen. Veel melk uit gezonde uiers die ook nog eens vlot weer drachtig worden zijn eigenschappen waar zijn dochters aan zullen worden herkend. Deze exterieur eigenschappen heeft McCutchen ook doorgegeven aan Morningview Mcc Kingboy.

Kingboy is de vierde generatie en zijn eerste dochters kalven op dit moment af in Amerika. De afgelopen jaren was het, het fraaie jongvee wat al enorm de aandacht trok

in de jongveestallen en zijn eerste melkgevende dochters bevestigen dit beeld. Kingboy dochters zijn vaarzen met voldoende kracht en zeer veel balansin de frames. Ze gaan over hele beste benen die goed worden gebruikt. De kwaliteits uiers zijn hoog en breed aangehecht waarbij met name de centrale speenplaatsing positief opvalt. De gezondheidskenmerken zijn ronduit allemaal zeer goed. Een hoge melkverering met 89lb vet en eiwit. Kingboy is ook zeer veel gebruikt als stiervader.

Moeder King Royal

Moeder King Royal

King Royal is de stier die deze 5 generaties vol maakt. Deze 1,5 jaar jonge stier is net beschikbaar bij WWS en valt op door zijn hoge TPI van +2746. King Royal heeft

met Kingboy x Mogul een prachtige afstamming. Enorm veel balans en fantastische uiers zijn het handelsmerk van King Royal. Totaal exterieur komt hij uit op 3.15 PTAT. Met 1.168 lbs melk en 142 lb vet en eiwit is hij daarnaast een hoge productie vererver. King Royal is alleen gesekst beschikbaar.

Stier Planet
05/10/16