Agribex 2019!

Breng ons deze week (3 december t/m 8 december) een bezoek tijdens Agribex en kom de vertaling van het DWP$ getal naar de praktijk bewonderen!

Wij tonen namelijk tijdens deze editie van Agribex een vijftal dieren van verschillende hoog scorende DWP$ stieren onder het motto van de ‘haal eruit wat erin zit’ actie. Want je haalt niet alleen letterlijk wat uit een rietje in de vorm van sperma, maar je kunt er ook figuurlijk meer uithalen met het oog op gezonde, vruchtbare en hoog productieve dieren.

Aanleiding hiervoor is om (melk)veehouders bewust(er) te maken van wat genetica doet en wat genetische vooruitgang is. De DWP$ (Dairy Wellness Profit Index) is daarvoor een mooi middel, omdat het een onafhankelijke en betrouwbare totaalindex is voor zowel productie, gezondheid, exterieur en vruchtbaarheid. De DWP$ index is ontwikkeld door Zoetis en is berekend op basis van bijna 20 miljoen waarnemingen wat betreft de gezondheid en vruchtbaarheid van melkvee. De data voor het tot stand komen van deze index is verzameld uit onafhankelijke databases met afstammingen, genomics, productie en gezondheid.

De dieren die getoond worden zijn nakomelingen van de hoge DWP$ stieren; Brewmaster, Dragonheart, Duke, King Royal en Reflector.

Ook vertellen wij u graag meer over CLARIFIDE Plus.

Graag tot ziens in Paleis 1 Stand 1303!

03/12/19